Meksika usulü Patates
Malzemeler
- 5 orta boy patates
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- yarım çay kaşığı kimyon
- yarım çay kaşığı köri
- yarım çay kaşığı zencefil rendesi
- yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük boy su bardağı süt
Yapılışı
- Bir tencereye sırasıyla ince kıyılmış soğan küp doğranmış patates sıvı yağ su ve baharatları ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- Bu sırada küçük bir tencerede beşamel sos hazırlayın. Tereyağında unu biraz kavurarak durmadan yavaşça karıştırarak azar azar sütü ekleyin.
- Ben beşamel sosumu kepekli unla yaptım ve içine bir kaç top karabiber attım.
- Pişen patatesi bir tepsiye alın ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
- 5-10 dakika fırında 180 derecede sadece üstünü kızartın.Yemeğiniz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder